ENG version here

SHINU is een dystopian saga die vertelt over een disruptive reality waarbij een technologie, genaamd SHINU, de levensverwachting van de mens kan meten. Deze technologie zal uiteindelijk leiden tot een maatschappij gestructureerd volgens levensverwachting en efficiëntie: wie lang leeft, is interessant; wie snel sterft, waardeloos.

De saga is bedacht door TrialCollective en bestaat uit twee delen: SHINULEAKS & SHINU-saga waarbij SHINULEAKS als feitelijke onderbouwing geldt voor de creatie van de SHINU-wereld en de saga meer persoonlijke (fictieve) verhalen brengt. Het eerste boek van de saga getiteld SHINU, Strijd tegen de Tijd, is verschenen 7 oktober in Vlaanderen en Nederland.

SHINU draait op het gevecht tussen verstand en gevoel: koele, efficiënte logica versus menselijk medeleven. Om dit gevoel ten volle bij de lezer over te brengen is de wereld van SHINU waarin de saga zich afspeelt zeer logisch en feitelijk onderbouwd. Dit wordt in de verf gezet door het SHINULEAKS-platform dat wil aantonen dat de wereld van SHINU zich reeds in de huidige actuele wereld voordoet. 

Er zijn drie drijvende krachten aan de oorsprong van het verhaal van SHINU: 
    1) het bestaan van een technologie die exact levensverwachtingen kan meten; 
    2) een crash in de gemeten levensverwachting als gevolg van vervuiling, straling, overbevolking en industriële en natuurlijke rampen 
    3) een complot gesmeed door Japan, VS en Europa om zich hiertegen te bewapenen en zichzelf te vrijwaren

Dat deze krachten zich reeds nu aan het manifesteren zijn, wordt aangetoond in de SHINULEAKS-files en het bijhorende dossier.

De SHINU saga pikt meerdere jaren na deze feiten de draad op: na jaren van oorlog, heeft een nieuw regime zich gemanifesteerd aan de hand van een Efficiëntie Plan dat plichten en rechten toewijst in functie van levensverwachting. In deze setting volgt het saga de ontwikkelingen van enkele personages die geconfronteerd worden met de harde wetten van de efficiëntie.

Het eerste boek van de SHINU saga, Strijd tegen de Tijd, verschijnt op 7 oktober 2015 en vertelt het verhaal van Ish die opgroeit op een farm rond één van de metropolen van het Beheer. Zoals het Efficiëntie Plan het dicteert moet Ish op zijn zestiende vertrekken van de farm naar de stad om daar in een productiehal te werken tot zijn SHINU afloopt. Ish kent echter de ware toedracht van wat hem te wachten staat en bereidt zich voor om te ontsnappen en zich tegen het Beheer te verzetten.

Een tweede boek in het verhaal staat gepland voor het najaar 2016 en is een rechtstreekse opvolger voor Strijd tegen de Tijd.

Via het SHINULEAKS platform worden regelmatig kort verhalen uit de SHINU saga gedeeld. Deze verhalen zijn eerst enkel toegankelijk door middel van een exclusieve code, maar komen na een bepaald volume publiekelijk online.