Trial Collective

ENG version here

Een collectief is de beste omschrijving voor de samenwerking die de SHINU-saga tot stand heeft gebracht. Een samenwerkingsverband waar ieder zijn unieke rol te vervullen heeft om zo elkaar en het concept te versterken. Hierdoor wordt het verhaal van binnenuit aangedikt: elk idee wordt gechallenged en krijgt kans om te groeien.

TrialCollective heeft als doel zo’n rijk mogelijk werelden te creëren. Werelden waarin je je herkent, je kan inleven, die je kan voelen. Met die gevoelens willen we spelen, daar zit de beleving die verder gaat dan een vluchtige minuut of regel. Daarvoor moet je een idee omvormen niet enkel tot een verhaal, maar tot een concept. Een wereld die je idee definieert, met duidelijke wetten, inzichten en historiek. Deze bepalen de invalshoeken voor elk verhaal.

TrialCollective is fluid, we volgen het idee dat het concept bepaald. Dat kan leiden tot een boek, een film, een soundtrack of een tentoonstelling. En de samenstelling van van TrialCollective is even fluid; hoewel Peter, Jonas, Bert en Bram op elkaar zijn afgestemd, is er geen limiet op disruptive stemmen, ideeën of visies die zich kunnen aansluiten. Maar de ambitie mag duidelijk zijn, het zal nooit kleiner worden dan het nu is. 

 

 

Jonas Boets:

Jonas Boets schrijft al zijn hele leven verhalen. Zijn eerste boek kwam al uit op zijn twintigste, een boekje voor beginnende lezers: Piep in het land van kaan. Daarna volgden nog dertig andere boeken, waaronder de spionagereeks Sam Smith (9 boeken, 10-14 jarigen), die ook in Duitsland erg succesvol is. In eigen land werd de reeks bekroond door de Kinder- en Jeugdjury.

Jonas schreef ook drie thrillers voor (jong)volwassenen, die vooral door de jongeren erg gesmaakt werden. Met SHINU, Strijd tegen de tijd, komt daar nu een ambitieus vervolg op.

Jonas startte tesamen met Peter Van De Wielle, Bert Baeck en Bram Vandecasteele TrialCollective om verhalen en concepten voor een concept groter te maken dan een boek.  Ze bouwden een wereld die herkenbaar is, globaal en eigentijds, en waaruit nog vele verhalen zullen vloeien.

Naast schrijver is Jonas netmanager van VTMKZOOM, de kinderzender van Medialaan. Hij weet hoe je een goed verhaal moet maken en hoe je dat tot bij jongeren brengt.

 

 

Peter Van De Wielle:

Een idee van vonk tot realisatie groot maken, dat is Peter. Nog niet afgestudeerd schreef Peter Van De Wielle reeds voor radio. Maar het was pas bij televisie dat zijn veelzijdigheid tot zijn recht kwam waarbij hij zowel productie, camera en montage deed als ook regie.

Met de komst van online en de bijhorende 360° marketing strategiën deed hij de overstap naar sales en marketing. Vandaag is hij global sales en marketing manager in de internet sector en adviseert als consultant in brand management en business development. Het is die totaal bagage die hij vandaag de dag kan uitspelen als architect voor SHINU.

Tesamen met Jonas Boets, Bert Baeck en Bram Vandecasteele richtte hij TrialCollective op met als doel aangrijpend realistische verhalen te creëren en te laten beleven. Het totaalproject SHINU, bestaande uit de boekenreeks en SHINULEAKS, het platform achter die saga, geeft heel scherp die ambitie weer.

 

 

 

Bert Baeck:

Bert is gemotiveerde en gepassioneerde ondernemer met een sterke focus op technologie, Data Mining, Big Data, hardware en software.  Bert heeft een sterk technisch conceptueel inzicht en een brede kennis in economie, energie en ecologie.   

Hij is sterk analytisch. Denkt lateraal vanuit een creatieve insteek.  
Binnen SHINU neemt Bert de rol op zich van storyline researcher op zich. Tesamen met Jonas Boets, Peter Vandewielle en Bram Vandecasteele richtte hij TrialCollective op met als doel de jeugd te laten kennismaken met disruptieve fictie; fictie met een realistisch non-fictie insteek. 

 

 

 

 

Bram Vandecasteele:

Bram groeide als kind op met biepend internet, dat zijn lichaam tinnitus-gewijs binnendrong. Hij bouwde tv-zender JIM uit tot een van de grootste online mediamerken in België en werkt nu mee aan de digitale voetafdruk van VRT.

Met ervaring als content creator én een technische achtergrond, is hij een digitale sprinkhaan om TrialCollective en SHINU naar buiten te brengen.